De voordelen van zonne-energie

Scroll

De laatste jaren zie je dat er steeds meer zonneparken worden gebouwd, zowel op het water als op het land. Veel mensen twijfelen nog om over te stappen op zonne-energie. Daarom hebben wij de voordelen op een rijtje gezet.

Milieuvriendelijk

Zonne-energie is zeer milieuvriendelijk. Dit komt omdat het een natuurlijke bron is er wordt onder andere geen CO2 geproduceerd bij de productie. Een ander voordeel is dat er bijna geen energie verloren gaat en dat is ook goed voor het milieu.

Duurzaam

Zonne-energie is duurzaam. Er is al ongeveer 50 jaar ervaring op het gebied van zonne-energie en is daardoor een bewezen technologie. Het resultaat hiervan is dat de installaties lang mee gaan maar ook dat ze zichzelf terugverdienen en ruime winst draaien.

Auto’s die rijden op zonne-energie

Er wordt ook een hoop getest en geëxperimenteerd met auto’s die rijden op zonne-energie. Dit staat nog wel in het beginstadium en er is dus nog ontzettend veel nodig voordat dit echt kan. Waarschijnlijk gaan hier nog tientallen jaren overheen maar het beloofd veel goeds. Er komen al veel oplossingen waarbij een elektrische auto kan worden opgeladen door zonnepanelen op een huis of van het stroom van een zonnepark uit de buurt. Het doel is uiteindelijk dat de auto volledig zelf kan rijden op de zonnecellen.

Fossielvrij Nederland

Onze missie is een fossielvrij Nederland. Daarom willen we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk huishoudens in Nederland kunnen kiezen voor zonne-energie. Fossiele brandstoffen raken uiteindelijk een keer op en zonne-energie niet.
Ook doordat de gas kraan dicht gaat in Groningen staan we voor een gigantische klus om Nederland gasvrij te maken. Op dit moment gebruiken 7 miljoen mensen nog gas om hun huis te verwarmen, het is wel de bedoeling dat het grootste deel daarvan vanaf 2030 de energie niet meer uit aardgas haalt.

Voorkom de opwarming van de aarde

De toegenomen temperatuur, zeespiegelstijging en de extreme weersomstandigheden zijn resultaat van de op warming van de aarde. Een van de oplossingen is om meer zonne-energie te gaan gebruiken. Zo is koken op stroom veel beter voor het milieu, dan koken op aard gas. Auto rijden in een auto op elektriciteit rijd kan ook een behoorlijk verschil maken. Dit verschil ontstaat omdat er geen CO2 uitstoot ontstaat bij een elektrische auto. Hoe mooi zou het zijn als we over een aantal jaar helemaal zelfvoorzienend zijn.

Volgend nieuwsbericht