Kecxwind is NEN 3840 gecertificeerd

Scroll

Wij krijgen best wel vaak de vraag of wij NEN 3840 gecertifieerd zijn. Toevallig zijn wij NEN 3840 gecertifieerd maar wat is dat eigenlijk? Dat lees je hier.

Wat is het NEN 3840 certificaat?

Waarschijnlijk wist je het nog niet, maar in Nederland is het verplicht dat elektrische hoogspanning installaties gekeurd worden volgens de NEN 3840 norm. Het is dus heel erg belangrijk dat de installaties volgens de norm wordt gekeurd, maar het is natuurlijk ook heel erg belangrijk dat je tijdens de bouw ook al aandacht besteed aan de NEN 3840 certificering. Je kan namelijk al grote stappen maken tijdens de bouw. Daarom hebben wij ervoor gekozen om ons team op te leiden zodat we niet alleen volgens de norm installeren, maar ook alle inspecties en keuringen kunnen uitvoeren volgens de NEN 3840 norm.

Wat is hoogspanning?

De Internationale Electrotechnical Commissions verstaat onder hoogspanning een elektrische spanning boven de 1000 volt wisselspanning (effectief) of 1500 volt gelijkspanning. Hoogspanning lager dan enkele tientallen kV heet ook midden spanning. Hoogspanning bij grote vermogens wordt voornamelijk gebruikt voor transport van grote hoeveelheden elektrische energie, teneinde de verliezen bij het transport klein te houden. Dit gebeurt over een hoogspanningsnet, zowel via en bovengronds net met hoogspanningslijnen, als ondergrond via hoogspanningskabels.

NEN 3840 keuringen

Zoals wij hierboven al aangaven werken wij altijd via de strengste normen wanneer wij onderhoud aan het plegen zijn aan elektrische installaties. Deze moeten voor de eindgebruiker veilig en bedrijfszeker zijn. Daarom werken wij altijd via de strengste normen als het gaat om onderhoud of installaties. Wanneer wij bij je langskomen garanderen wij ook altijd dat wij altijd alles volgens de strengste NEN 3840 normen onderhouden. Veiligheid staat namelijk voorop.

Volgend nieuwsbericht