Redenen waarom zonne-energie de toekomst is

Scroll

Veel mensen vragen zich wel eens af waarom zonne-energie de toekomst is. Dat komt omdat er heel erg veel voordelen zitten aan, welke voordelen? Dat lees je hier.

Zonnecelfabrikanten blijven door ontwikkelen

Je verwacht het waarschijnlijk wel al een beetje, maar de zonnecelfabrikanten blijven zich maar door ontwikkelen. Vroeger richten ze zich op een klein segment van de markt, maar daar is al snel verandering in gekomen. Daardoor zijn veel meer bedrijven minder gevoelig voor verandering in energiebeleid voor als bijvoorbeeld de subsidie wordt afgeschaft. Andere voordelen zijn dat het rendement natuurlijk veel beter wordt wanneer ze de zonnecellen door ontwikkelen.

Er zijn nog veel groei mogelijkheden

We merken in Nederland wel al dat er steeds meer mensen vragen naar zonnepanelen. Je kan dan denken aan een paar panelen op het dak van een woning, maar ook zonneparken. De afgelopen jaren zijn er namelijk een groot aantal zonneparken gebouwd om Nederland voor te breiden voor de toekomst. Doordat de fabrikanten door blijven ontwikkelen blijven er natuurlijk ook groeimogelijkheden voor de zonnepanelen zelf. De parken wekken meer energie op waardoor we milieubewust energie kunnen gaan opwekken. Het  is dan ook de bedoeling dat heel Nederland groen wordt en de grootste speler om dit realiteit te maken zal zonne-energie zijn.

Zonnecellen kunnen jaren mee

Een ander voordeel aan zonne-energie is dat de panelen tientallen jaren mee kunnen. Gemiddeld geven de fabrikanten 25 tot 30 jaar garantie op de zonnepanelen die ze verkopen. Dit doen ze natuurlijk niet zo voor niks. Uit de praktijk blijkt dan ook dat de zonnepanelen daarna nog meerdere jaren mee kunnen. Niet alleen de zonnecellen kunnen jaren mee, ook de andere apparaten die je nodig bent om zonne-energie op te wekken gaan jaren mee. Oftewel het kan een hele goede investering zijn om over te stappen naar zonne-energie. De kans is dan ook groot dat steeds meer Nederlanders overstappen naar zonne-energie. Helemaal wanneer de regering het nog meer zou stimuleren. Wie weet heeft iedere woning over 10 jaar wel zonnepanelen op het dak die worden ondersteund door een zonnepark in de buurt. Dan weten we bijna zeker dat er altijd voldoende stroom is wat ook nog een goede impact heeft op het milieu.

Zonnepanelen worden steeds goedkoper

Doordat de fabrikanten door blijven ontwikkelen ontdekken ze natuurlijk ook nieuwe manieren hoe ze zonnepanelen kunnen produceren die veel goedkoper zijn. Dat heeft dan ook weer voordelen voor de consument. Wanneer er niet iets nieuw is op de markt is de prijs natuurlijk een stuk hoger dan wanneer je een aantal jaren wacht. Uit een onderzoek is dan ook gebleken dat de prijs van zonnepanelen in 2021 met ruim 40 procent is gezakt. Dat komt er dan ook op neer dat de prijs in een jaar voor bijna de helft is gehalveerd. Daar worden wij als Nederlanders dan ook heel erg blij om. Niet alleen dat de aanschaf goedkoper is, maar dan heb je de panelen natuurlijk ook een stuk sneller terugverdiend. Goedkope panelen en groene energie, wat wil je nog meer?

Volgend nieuwsbericht